T

Tror inte Torsten klagar han heller(:


Solens återkomst

Solen gjorde comeback och jag klagar INTE!


Klubbfest

Idag har Oskars kampsport klubbfest och jag är bjuden som +1. Det blir buffé på Origo, fiskgratäng tydligen(?):s. Men nog kan det bli kul ändå!! Som alltid när jag inte har en outfit uttänkt blir det Leo-skjortan(:


Kamera

Tog mig precis för att tömma kameran som legat oladdad sedan augusti... Vi kollar på lite bilder!

 


Tentadagen

Terminens sista tenta idag då. Hur känns det? Inte säker men jag tror jag har en översiktskoll i alla fall sen får vi se om resten dyker upp när jag väl sitter där. Har godaste fikat med mig: blåbår, naturgodis och redbull! Så det ska väl gå vägen. Håll tummarna!


Puss♥

Snö

Nu har snön börjat falla här i norr, vänta ni bara snart är den hos er söderut också! Inte bitter.

Puss!


Introdag

Idag är det intro och information ifrån sjukhuset eftersom att vi börjar praktiken nästa vecka. Eller ja, jag börjar om 3veckor och ska hålla mig i skolans labb så länge. Blir riktigt spännande! Verkar dock som att labbarna i skolan kommer bli riktigt hårda, så får ladda upp ordentligt inför dem.

Ska snart bege mig iväg så,
Puss!


Onsdagen före tentan

och så ovärd den var! Men vi slutade tidigt i alla fall så jag tänker utnyttja tiden till att plugga några timmar. Men först blir det att gå runt lite i mina nya "jobb-skor" och heja på Oskar som lagar mat.



Pusss!

Lördag

Det blev att fara till Carlshem för att träffa några tjejer från klassen över lite chips&dipp, vin och spel. En mycket trevlig kväll!


Ny familjemedlem

Idag kom en ny liten krabat till familjen, nämligen världens snyggaste dammsugare! Funkar sjukt bra och är supertyst. Oskar är mer än nöjd kan jag lova. Tack så mkt Carro♥

Puss!

 


Fröbröd

Här kommer ett recept jag provade i veckan. Gillade det då det var enkelt, gott och kan varieras i oöndlighet!

Här kommer grundreceptet jag utgick ifrån:

Recept
2 ägg
1 msk olivolja
1½ dl sesamfrön
1 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
½ dl vallmofrön
½ tsk salt
krossade linfrön


Det är bara att röra ihop alla ingredienser i en skål och platta ut på ett bakplåtspapper. Strö lite krossade linfrön över. Sätt in i ugnen på 175 grader i 15 min, låt brödet stå kvar på eftervärmen tills det känns helt torrt. Låt svala på galler och bryt sedan brödet till lagom stora bitar. Förvara torrt i en försluten burk.
Receptet fanns här.


Jag hade inga pumpa- eller vallmofrön så jag böt ut dem mot mixade nötter+mera linfrön. Mina bröd passade perfekt till smör och en skiva kalkon men om man är lite kreativ tror jag man kan få ihop vilken smakkombination som helst på bröden!

Lycka till,
Puss♥

Solen är min vän

Vad härlig sommarvärme vi hade idag! Efter lunch på Göteborg så låg jag en stund i bikini på uteplatsen(+byxor) och det kändes som sommar när jag blundade. Underbart! Sedan passade jag på att puttsa fönstrena för att få stanna ute ett tag till samtidigt som jag gjorde lite nytta. Farmor skulle vara stolt över dem! Har då aldrig sett dem så rena, dock ser jag i skrivande stund att de är långt ifrån perfekta men det går åt rätt håll.

Nu -mat. Sen -muskelpass!
Puss♥

Bio

Dags för bio. Var längesen jag satt i en biosalong så var inte sen att tacka ja när jag fick möjligheten(: this means war tsm med Jenny och Sandra.
Puss!


Tisdag

En mycket förträfflig dag. Angenäm till och med. Började den med morgonträning: Spinning+CX med Jenny på IKSU. Därefter åkte vi hem till mig för att plugga, vilket gick snabbt och vi var väldigt effektiva! Till lunch försökte vi oss på amerikanska pannkakor trots att min teknik inte var fulländan smakade det bra, helt klart godkänt.

Ikväll ska vi till stallet för att se lite sitsträning, ett område inom ridning vart man aldrig är fullärd!
Pusss♥

Ännu en dag

Av sol och härligt väder här i Umeå! Har legat ute med min elle och en kopp te nu efter lunchen och det var inte helt fel(: nu är jag dock i valet och kvalet, ska jag ta mig för att kolla till min cykel eller ska jag vänta på Oskar så vi kan kolla hans på en gång? Vi får se hur rastlös jag blir helt enkelt men efter min promenad igår vet jag iaf att vägen till skolan är fri från snö i dagsläget. Lovande!

Puss!


Mys

Ibland verkar det okej att vara katt<3


Sol

Ser ut att bli en fin dag! Ska om möjligt hålla mig ifrån gymmet idag och satsa på en långpromenad istället. Känns passande(:

Pusss!


Fredag

Tvätt, Indoor walking, föreläsning, massa shopping(mat osv.) och nya torkarblad på bilen så var den dagen gjord!

Nu sitter jag här i min ensamhet. Oskar jobbar inte utan han har träningsläger nere på stan hela helgen, de kör något pass nu på kvällen så han kommer ju hem tidigare än om han jobbat iaf! Tjejerna är på hockey igen, men fattig som jag är stannar jag hemma annars hade det ju varit roligt att få se en värd match för en gång skull;)

Nu ska jag nog lägga mig i soffan och slappa, känner mig så himla trött idag! Kan vara för att katten väckte mig klcokan 5-.- aldrig får jag sova ordentligt. Men en red bull eller kopp kaffe kanske hjälpar?
Pussss♥

Åh!

Nu fick jag värsta lyckoruset! Flygbiljett hem är bokad och det var helt lungt att Torsten följde med så inget kan stoppa oss:D Längtar så mycket efter att få komma hem just nu. Vet inte om det är våren, "hemlängtan", behov av nya miljöer, att få krama lilla mamma, kolla in pappas och mammas nya gym eller vad det är men ska bli så sjukt skönt iaf!

Puss och kraam, vi ses i södernnn♥ (Förutom far och farfar som eventuellt söker sig upp mot mina bredgrader istället:o )

Brr

Nu sitter jag här hemma och fryser! Borde leta på mina tofflor. Skoldagen var kort idag så har hunnit med en god lunch bestående av mango,päron och walnötssallad med krispig bacon till här hemma. Mumms!
Dagens träning kommer bli att testa på ett bootcamp pass här på gymmet, hoppas det är ett bra upplägg för då kan det bli en ny favorit.

Nu ska jag lägga mig i soffan och kolla lite på tv tror jag, antingen det eller försöka komma på fler frågor till PeerWise. Vi får se!


Pusss♥

HARK

Har varit lite nostaligisk så har till frukosten, hittade hallstaridklubbs hemsida! Herregud vad mycket tid jag spenderat där. Lämnar nu bordet med ett leende på läpparna.

Dags för labb+studiebesök av patologen på NUS!
Puss♥

Svårt

Det är så svårt att formulera bra frågor!

Vi har en uppgift i genetiken där vi ska skapa frågor till varandra med 4-5 svarsalternativ och vi får bedöma varandras frågor efter vi har svarat på dem. Allt via en sida som heter PeerWise så får man poäng av att svara på, göra egna och bedömma varandras frågor. Har kommit på 3 st nu men man måste göra minst 5 av olika svårighetsgrad. Tror alla mina är very easy, men en av dem kan vara lite extra klurig hoppas jag!

Nu ska jag göra kvällsmål: Hallon och banan kvargkaka!
Pusss♥

Glad

Har jag nog varit nästan konstant idag! Har gjort snitt på vävnader i skolan, fått mina nya ridbyxor samt ett datum på när jag får börja rida igen(!): v. 13, besökt mitt kära IKSU som blivit lite övergivet på senaste tiden, ätit god fisk till middag, ja listan över bra saker kan fortsätta för alltid.

Är kul när folk hemifrån laddar upp bilder på tussilago, barmark och iklädda skinjackor(som de fryser i btw?) och deklarerar att nu är det vår! Här har vi snö, nästan barmark på alla vägar och gångbanor(nästan) och folk går gladeligen iklädda skinnjackor - minusgrader till trots! Kontraster men vi har ju faktiskt också vår, bara på ett annorlunda vis(:

Pusss♥

Godmorgon

Cheers for the morning!


Både och

+
Jag är klar med allt jag tänkt hinna med idag och brödet blev jättebra. Var proppfullt på gymmet! Drar lärdom av detta och ska försöa vara där tidigare på dygnet, måste prova morgonen någon dag.

-
De höjer våra hyra, även fast vi bor i nybyggd lägenhet, för att kunna betala ombyggdnader av gamla bostadsområden från 60-talet -.- Det känns rättvist!

Over and out!

Dagens

Skoldagen, check
Case arbete, check
Räkna på lösningar, check
Sola och läsa ELLE, cheeck!

Saker bara försvinner på min to do list idag, skön känsla. Kvar är lite uppgifter från skolan, baka bröd och köra ett träningspass. Känns inte helt omöjligt.

Här är min sjuktsnygga väska som kom på posten som födelsedgs present från Annika, Håkan och Anton (Tack igen!) för ett tag sedan! Även en sjal följde med. Perfekt! Nu längtar jag bara efter vår så att jag kan använda dem(:

Puss♥


Mumms

Förrätt:
Frasigt lantägg&nötter

Varmrätt:
Knot&hummer med potatispure

En bellini, glas vin och kopp kaffe på det! Är så sjukt mätt så tror aldrig jag behöver äta igen, men är hel nöjd med detta som min sista måltid;)


Äta på Viktoria

Det ska vi göra ikväll! Jenny fyller år så finmiddag är på sin plats. Är ju även Viktorias namnsdag så det passar ju ypperligt!


Pusss♥

Söndag

Snart dags för en ny vecka. Kan nog bli bra det också ska ni se. Idag var Oskar och jag till gymmet och körde ett konditionspass, knät höll även idag så det ser lovande ut!

En kyckling står nu i ugnen och väntar på att få slukas och det gör jag så gärna,
Puss♥

Fest

Födelsedagsfest för världens bästa Jenny! Vad som helst kan hända:D


Markgren

Agneta, en av våra lärare, är söt. Hon kom fram till mig och Jenny idag på labben och berättade att en gymnasietjej skulle komma på "test-dag" och undrade om vi kunde äta lunch med henne då, skolan bjuder(: Tjejen kommer från Skellefteå - "Men du är väl också från Skellefteå?" säger hon till mig. Haha, är ju inte det direkt men kan det vara efternamnet som avslöjar min härkomst och lurade henne? ((:

Puss♥

LYCKA

Gissa vad jag just gjorde?! Var på nya gymmet och testade ett benpass, därefter sprang jag 15 min(!!) utan att ens känna av knät, INGE ONT ALLS! Kännde hur jag skulle kunna fortsätta hur länge som helst men vill ju inte riskera något igen så får ta att mjuk starta lite. Hoppas att det håller i sig och inte bara var någon tillfällighet. Glädjen just nu är i alla fall stor!


Träning

Nu är jag och Oskar stolta ägare av två gymkort! Kunde ju inte låta bli när man ser alla hurtiga träna varje dag så fort man går in eller ut från huset. Imorgon blir det nog att testa på(: Nu ska jag tamefan få lite styrka!




Laboration

Har lekt lite detektiv med bakterier de senaste dagarna. Mysteriet är löst och resultaten är ganska fina(:


Där

Kom den! Första blomman för i år(:


Underbar dag

Denna dag har bara varit så underbar! All uttråkning osv från gårkvällen är som bort blåst. Tänk vad lite sol, grill och en fin pojke kan göra STOR skillnad(:

 


Mätt

Mätt och nöjd. Matlådor till nästa hela veckan finns i frysen + att jag sytt om en tröja som blivit liggande pga förlorad form och ett par gamla skor har fått en liten uppfräschning! Allt vore bra om jag hade något att ha för mig nu. Varför är alla upptagna ikväll? Suck.

Här är iaf mina skapelser:


Sol

Underbara dag! Vaknade tidigt pga en viss katt som tyckte det var kul att jama.. Men det blev ju bra ändå. Har tillbringat morgonen med Oskar på stan i solen och därefter gick han till jobbet och jag hem igen för att njuta lite på uteplatsen. Var tillräckligt varmt att sitta i linne(: med termobyxor till de såklart!


Kväll

Sitter i soffan med motorstavar i ett glas och kollar en söt liten film på tv. Känner mig smått rastlös så en promenad som är mitt närmsta alternativ lockar. Dock är det storm ute vilket inte lockar. Men först film! Sen får jag se var natten tar mig;)

Puss!


Heelg

Gud vad skönt! Även om den kommer att vara seg då jag har absolut INGET att göra så ska det bli skönt att vila lite efter en intensiv lab vecka. Dock är det väldigt roligt vilket känns sköt då det ju är sånthär vi kommer att få göra på arbetet i framtiden!

Nu - mat förberedelser!

Tjohoo!

Asfalt. Både när jag körde hem från skolan och när jag tog min kvällspromenad överraskades jag av känslan av ren, torr asfalt på marken. Man liksom kände hur bilen flög fram och hur jag fick kraft att trycka emot ordentligt i stegen! Underbart och ett säkert vår tecken. Om en månad(Överdrivet positiv?) kanske marken är tillräckligt bar för att börja cykla till skolan? En förhoppning iaf.

Puss♥

Orkidé

Hade nästan räknat bort denna blomma men Sofia lovade för någon vecka sedan att det snart var dags för dem att blomma och kolla! 4 knoppar, varav två stora(:


RSS 2.0