Tokyo Del 1

Tänkte börja lägga in lite bilder från vår första tid i Tokyo i slutet av december förra året:

Dessa söta origami väntade på oss när vi anlände till vårt hotellrum
Det var inte jättestort eller fancy, men helt perfekt! Det fanns till och med fönster, 2st. Och vattenkokare till vilken man fick inlagt nytt te varje dag, perfekt på morgonen innan man ger sig iväg.
En glad Malin på bron utanför hotellet första kvällen då vi ska iväg och söka middagsställe. Hittade mysigaste lilla japanska stället, de pratade knappt engelska men had världens godaste grillspett.
Jag har ingen aning om vad det står på första bilden, men till och med deras varningsskyltar är så söta!
På morgonen vår andra dag tog vi tunnelbanan till Tsukijis fiskmarknad. Vi hade truen att hinna dit enda dagen under högtiden som de hade öppet vid vår resa. Det var helt fantastiskt! Hur stort som helst och smockfullt med tonfisk, krabbor, räkor, bläckfiskar ja allt möjligt! Bredvid fanns även en frukt och grönt marknad som var minst lika imponerande men inte lika stor.
Kändes som att det fanns hundratals såna här gångar, alla var lika eller mer fullpackade med folk. Vi kände oss ganska ensama som turister dock, bara några huvuden längre än alla andra ^^,
Det här var enda dagen det regnade, vi gick ifrån marknaden till Ginza som är ett av de lite exklusivare shoppingområdena. Vi var där precis i tid för att affärerna skulle öppna så vi var till en början ganska själva på gatorna.
Lunchen fick bli i denna goda tempura. Vi åt en mycket roligare sedan på ett litet japanskt ställe men där fick man inte ta kort och vi satt precis framför där de lagade maten så var lite svårt att smyga fram systemkameran, men där var det gott kan jag lova! Och häftigt, men får berätta om det någon annan gång, hör ju inte till detta inlägg!
Vi gick därefter till Akihabara, nördarnas himmelrike. Här fanns allt ifrån manga, anime, figurer, fan-butiker(ganska enbart för AKB48 - en tjejgrupp med 48 medlemar..), maid-cafeer, spelhallar... you name it! Det regnade ju som sagt denna dag så blev lite trångt med alla paraplyer, vi gick tillbaka hit i slutet av veckan för att go nuts och shoppa loss!
Pågrund av det dåliga vädret åkte vi därefter till det futuristiska köpcentret i Roppongi Hills för att äta middag, Sushi blev det om jag inte missminner mig. Smaskigt såklart! Därefter bio: The hobbit. Engelskttal men japansk text, märktes att de övriga japanerna i publiken inte lyssnade på dialogen utan läste, för deras reaktioner passade aldrig 100 % med filmen utan skratten kom lite i efterhand när de hunnit läsa klart! Jag satt bredvid en tjej som var traditionelt japanskt klädd med kimono, riktigt stiligt!
 
Så, nu orkar jag inte ladda upp mer bilder för idag! Kommer vid senare tillfälle, ursäkta att det dröjde så länge men det tar lite tid och kraft att fixa såhär långa inlägg;)
 
Pusss♥
 
 
 

Föresten

Har skaffat mig ett examensarbete nu, min handledare var otroligt trevlig och positiv vilket gör att jag nu känner mig 110 % peppad att påbörja detta! Jag kommer att jobba med en maskin som genom svaga, svaga elektriska strömmar ska kunna mäta tiden för olika typer av cellers förmåga att flytta sig, alltså läka ut en skada i vävnaden. De utför forskning på colorectal cancer så det är till detta som instrumentet senare ska användas. Spännande tycker i alla fall jag!

Kul

Har precis som många andra dragit på mig en liten sjukhetssläng, det är ett ord. Jag känner mig inte klassiskt förkyld men huvudet är fyllt av bomull, näsan svider och jag känner mig yrslig. Därför blev det till att stanna i sängen när klockan ringde imorse. Hade redovisning på em så var tvungen att pallra mig iväg en stund men utöver det har soffan varit min bas idag. Känns skönt på ett sätt då jag inte hade ork till mer men är ju aldrig kul att inte må bra. Men nu blir det c-vitaminer och ingefära för fulla muggar! Och te såklart, kan inte räkna hur många koppar som slunkit ned!


Puss på er♥

Föreläsning

Dagen är fullspäckad trots en enda koret föreläsning från nu till 12. Började med Spinning och CX tillsammans med Jenny, nu föreläsning, sen lunch, prat med eventuell handledare för exarbetet, två stycken case och därefter hem för att laga middag skulle jag tro. Härligt att ha saker att göra så att tiden går fort!
Pusss<3

fira

 
Idag blir det att fira min födelsedag med mina umetjejer! Middag och vin, sen ser vi vart kvällen tar vägen. Puss♥

Lördag

Har börjat dagen effektivt genom att köra lite multitraining och efter det har jag röjt undan lite i lägenheten, tror inte jag hinner/orkar storstäda men bara man får undan lite saker känns det genast mysigare och luftigare här hemma!

Pusss<3


Krångel

Som vanligt krånglar blogg appen så här får ni ett förkortat inlägg som jag försökt lägga upp igår:

Oskar bjöd på födelsedagsmiddag på Viktoria och det smakade fantastiskt! Hann inte ens med att dokumentera maten innan den försvann! På mig hade jag en av födelsedagsskjortorna som satt perfekt, visst var den fin?
Återigen tack för allt<3


22 år

Efter 22år tyckte jag set var dags att börja se ordentligt! Igår var äntligen mina glasögon klara och det är underbart att se världen så klart och skarpt som jag inte trodde var möjligt!
Bifogar en inte allt för smickrande bild på mina bågar, men ni kommer nog få se dem bättre i framtiden för nu ska de få hänga med en hel del.


22

Dubbeltvå fyller jag! Har alltid varit barnsligt förtjust i födelsedagar och trotts att jag börjar bli lite till åren känns det som en fin dag idag(:

Tack alla för fina presenter och gratulationer idag!! <3


Duktigt posten!!

Såg nu att båda adresserna var fel skrivna, men posten lyckades leverera ändå((: det gillar vi!📯📬


Dan före dan?

Fick spännande saker på posten idag! Hur ska jag kunna hålla mig till imorgon??


Godkväll

Så, då var alla väskor packade och förberedelserna för imorgon klara. Det gäller att vara förberedd när man blivit busspendlare på heltid så att man hinner med allt i rätt tid. Gillar det på ett sätt då jag tycker om att planera och organisera men det är samtidigt så frustrerande när tider inte överensstämmer som man vill. Jag får lägga all min tillit till bussen imorgon för att hinna med morgonspinningen med Jenny. Den börjar 7 och bussen ska enligt tabellen var vid iksu-hallen 6.54... Så håll tummarna att det finns några lediga cyklar och att allt går som smort.
 
 
Pusss♥

Back to school

Ny kurs, nya tag! Sitter på bussen som nu mera är vårt transportmedel eftersom bilen förmodligen gett upp för alltid. Rätt segt men man kan då få saker gjort på buss resan iaf, alltid något.

Puss<3


Tentan

Nu är tentan över. Vi får se hur det gick har ingen känsla om det över huvudtaget så kan gå vilket som. Så vi lämnar det för tillfället.

Hade ett trevligt tenta firande med några tjejer ifrån kursen sen på kvällen som slutade med utgång på Origo och dans tills sista bussen gick.

Idag är det quizkampen och soffläge som gäller.
 
Puss på er♥

Allt annat än att plugga

Då jag kände brist på motivation har jag klickat runt på diverse shoppingsiter och spanat in reor och liknande, mycket roligare! Kom då att tänka på en sida som en klasskamrat rekomenderade och jag sett dyka upp här och var i bloggar: GlossyBox. Det är en låda man prenumererar på så att man en gång i månaden får hem 5st skönhetsprodukter från olika märken! Låter spännande och kostar bara 149kr i månaden så tänkte testa på den ett tag och se om det är värt(:
Ett litet tips bara!
 
Pusss <3

Hej från Tokyo!

Nu sticker vi iväg och ser om vi får plats på det kejserliga palatset som bara har öppet två gånger om året!
Sayonara ♥

RSS 2.0